Gepubliceerd:
Laatste update:

Bijna naakte vrouw uit Leveroy vult de lucht met 'bloed' om aandacht te vragen voor de marteling van stieren in Pamplona

LEVEROY - De 25-jarige Joke uit Leveroy sluit zich aan bij activisten uit de hele wereld om een einde te eisen aan bloederige stierengevechten.

Met weinig meer dan 'stierhoorns' op en zwart ondergoed aan met de woorden "Stop Stierengevechten" geverfd op haar lichaam, stond de 25-jarige Joke Claessen uit Leveroy woensdag in het centrum van Pamplona tussen een groep van bijna 100 demonstranten. De demonstranten braken banderillas met rode poederverf over hun hoofden, om zichzelf en de lucht rondom hen te bedekken met "bloed". Het protest, georganiseerd door PETA en de Spaanse dierenrechtenorganisatie AnimaNaturalis, vond plaats voorafgaand aan het stierenrennen evenement, waar tientallen stieren worden geterroriseerd en geslagen terwijl ze vallen en uitglijden op de nauwe straten, op weg naar een gewelddadige dood in de arena van de stad.
 
"Het martelen en doden van dieren kan nooit worden gerechtvaardigd als vermaak," zegt Joke."We verzoeken Spanje om haar wereldwijd omstreden stierenrennen evenement en de daaropvolgende wrede stierengevechten af te schaffen."
 
PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit dat "dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor vermaak" geeft aan dat voorafgaand aan het stierenrennen de stieren vaak worden gekweld met elektrische poken en scherpe stokken. De dieren glippen en glijden door de nauwe straten en worden achtervolgd door honderden mensen voordat ze bij de stierengevecht arena aankomen. Daar wordt een enkele stier door maar liefst acht mensen getergd, geslagen en doorboord met dolken en harpoen-achtige banderillas, tot de stier verzwakt raakt door bloedverlies. Vervolgens steekt de matador het uitgeputte dier met een zwaard neer en snijdt een beul het ruggenmerg van het dier door. Veel stieren verdrinken in hun eigen bloed als de matador niet goed mikt en met zijn zwaard in de longen van het dier steekt in plaats van het hart. Vaak zijn de dieren verlamd, maar nog bij bewustzijn, als ze worden vastgeketend en uit de arena worden gesleept.

Deel dit artikel:

Reacties